Ruoska viuhui ja Bulls vikisi

24.11.2020

Synkkä ja sateinen lauantai-ilta kuvasti hyvin UHV Bullsin peliesitystä, kun vehmaalaiset vierailivat Paimion Ruoskan vieraana Turun SB Areenalla. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen nähtiin kauden huonointa Bullsia josta ei joukkue enää noussut.

Ruoska on Bullsille ennestään jo hyvin tuttu joukkue ja tiedossa oli, että Ruoska tulee otteluun isännän ottein. Vierailijoiden tavoitteena oli aikaisemmista otteluista poiketen olla valmiina heti ensimmäisestä pillinvihellyksestä alkaen ja tässä joukkue onnistuikin. Bulls siirtyi 7 minuutin pelin aikana 0-2 johtoon, kun Emil Laine ja Jesse-Pekka Salonen iskivät molemmat pallon kotijoukkueen verkkoon. Ruoska pääsi vielä kaventamaan reilu 4 minuuttia ennen erän loppua, mutta härät eivät tästä hämääntyneet vaan iskivät vielä 2 osumaa ennen summerin soittoa. Maalintekijöinä toimivat hyvän ottelun pelannut Jussi-Pekka Mäkelä ja illan toisensa iskenyt Laine.

Ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilleet 1-4 vierasjohtoa osoittavat lukemat eivät antaneet täysin todellista kuvaa pelin tapahtumista ja Bulls-leirissä valmistauduttiin kamppailemaan seuraavassa erässä kahta kauheammin. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu millään tasolla ja liekö ensimmäisen erän näennäinen hallinta nostanut liiallisen hyvänolontunteen vierasjoukkueen paidan sisään, sillä ottelun toinen erä oli joukkueelta koko tähänastisen kauden heikoin. Noin 11 minuutissa Ruoska painoi 5 häkkiä Bullsin maalilla pelanneen Tero Santasen selän taakse ja yhtäkkiä 3 maalin johdossa erään lähtenyt härkälauma olikin takaa-ajajan paikalla. Tappioasema herätti vierailijat vielä mukaan taisteluun, sillä Ruoskan viimeisimmästä maalista ehti kulua vain 31 sekuntia ja Eemil Hakoniemi valoi uskoa Bullsin miehistöön. Tunnelma nousi entisestään, kun heti perään vain 11 sekuntia edellisestä Jussi-Pekka Mäkelä toi joukkueen jo tasoihin vajaa minuutti ennen erän loppumista. Aikaa pelikellossa oli kuitenkin sen verran paljon, että Ruoska pääsi vielä 14 sekuntia ennen toisen erän päättymistä iskemään vapaalyönnin päätteeksi pallon maaliin.

Kolmanteen erään Bullsin ehdottomana tavoitteena oli vastaaminen Ruoskan fyysiseen kamppailupelaamiseen. Samanlaista ylijuoksua ei tässä erässä enää nähty, mutta isännät karkasivat erän puolivälissä kuitenkin jälleen 3 maalin johtoon. Hatullisen viimeistellyt Jussi-Pekka Mäkelä ja niin ikään hattutempun tehnyt Emil Laine toivat maaleillaan vierailijat vielä maalin päähän ja ottelua oli jäljellä 4 minuuttia. Kovasta painostuksesta huolimatta ottelussa ei maaleja enää nähty. Bullsille näin ollen toinen maalin tappio peräkkäin.

Ehjää 60 minuuttista ei joukkueelta ole vähään aikaan nähty ja tässäkin ottelussa toisen erän heikkoa heikompi peliesitys kostautui karvaasti. Bulls lähtee kääntämään kurssiaan kotiluolassaan ensi perjantaina 27.11. Vastaan tällöin tulee juuri Bullsin yläpuolella sarjataulukossa majaileva SB Naantali. Ottelu alkaa totuttuun tapaan klo 19.00.

 

Bulls tehot Laine 3+0, Mäkelä 3+0, Hakoniemi 1+1, E.Holanne 0+2, Salonen 1+0, Haapanala 0+1 Kareniemi 0+1.

Santanen 20 torjuntaa