Bullsille voitto jatkoajalla

31.10.2020

UHV Bulls jatkoi jatkoaikavoittojen putkeaan Vehmaan sumuisessa perjantai-illassa. Täyteen kolmen pisteen voittoon Bullsilla oli mahdollisuus, mutta porilainen Team LSM sai mukaansa yhden pisteen, kun joukkue tasoitti ottelun vain sekunti ennen päätössummeria.

Sarjanousija Team LSM oli Bullsille täysin uusi tuttavuus. Kotijoukkueen tavoitteena oli pitää vierailijoiden veljespari Riku ja Rami Prokki pois maalipaikoilta, mutta kaksikko tuotti vaikeuksia Bulls-puolustukselle läpi ottelun. Ensimmäinen näyte veljesten taidoista nähtiin jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Riku löysi Ramin maalin edustalta vieden vierailijat johtoon. Kotijoukkue ei tästä hämääntynyt, vaan pyrki luomaan maalipaikkoja omaa pelisuunnitelmaansa noudattaen. Palkintona tästä Jussi-Pekka Mäkelä toi kotijoukkueen tasoihin Teemu Kareniemen syötöstä. Porilaiset karkasivat erässä vielä kertaalleen johtoon Riku Prokin osumalla. Bulls pääsi kuittaamaan edellisen heti seuraavassa vaihdossa kun ensimmäistä otteluaan Bulls-paidassa pelannut Severi Rantatalo väläytti maalintekotaitojaan lyöden maalin edessä pyörineen pallon varmasti maaliin. Syöttöpisteen tähän osumaan sai (tuomarille kuiskuttamalla) Ville Virtanen.  Eemil Hakoniemi vei isännät ensimmäistä kertaa johtoon vain parin minuutin pelin jälkeen Rantatalon osumasta, kun Jesse-Pekka Salonen tarjoili kulmasta täydellisen syötön sektoriin, josta Hakoniemikään ei voinut erehtyä. 

Toiseen erään Bulls lähti parantamaan omaa puolustuspeliään, sillä peli-ilme puolustuspäässä oli täysin erilainen kuin hyökkäyspäässä. Siinä missä Bulls pelasi aktiivisesti hyökkäysalueella luoden hyviä maalipaikkoja useaan otteeseen, puolustuksessa ei samanlaista taisteluilmettä nähty. Osoituksena hyökkäysalueen voitontahdosta nähtiin edellisen Bullsin maalin toisinto: Salonen tarjoilee kulmasta ja Hakoniemi toimitti pallon varmasti maalin yläkulmaan vieden isännät jo kahden maalin karkumatkalle. Porilaisten tehokaksikko piti vieraiden haaveita voitosta yllä tuomalla joukkueen maalin päähän hieman ottelun puolivälin jälkeen. Kotijoukkue keräsi kuitenkin hyvin itsensä ja kulmalyönnin päätteeksi Jesse-Pekka Salonen väläytti jumalaisen pehmeitä käsiään saaden pallon verkkoon näyttävästi maalin takaa toisella yrittämällään.

Kolmanteen erään lähdettiin siis Bullsin johtaessa ottelua 5-3 ja voitto oli täysin kiinni siitä, kestääkö Bulls-pelaajien kantti koko viimeisen erän. Bullsille tarjottiin jo pienimuotoista ratkaisun paikkaa, kun vieraille tuomittiin kahden minuutin jäähy estämisestä. Bulls ei kuitenkaan onnistunut hyvistä maalipaikoista huolimatta hyödyntämään ylivoimaansa, mutta toisaalta pitää olla tyytyväinen, ettei palloa kaivettu taas omasta verkosta. Välittömästi Bullsin ylivoiman jälkeen isännille vihellettiin vuorostaan 2 minuuttinen niin ikään estämisestä. Joukkueen sisäisen jäähypörssin voittoa tänä vuonna tosissaan tavoitteleva Turkka Heikkilä otti itselleen 2 minuuttisen ja Bulls joutui miesvajaalle. Bulls alivoima kuitenkin kesti pyörityksen ja takaiskulta vältyttiin. Seuraavaa ylivoimaa vieraat eivät kuitenkaan enää jättäneet käyttämättä. Bullsille tuomittiin kyseenalainen jäähy väärästä etäisyydestä, vaikka pallo oli laitettu jo peliin. Isänniltä Emil Laine ehti istua jäähyllä 34 sekunnin ajan kunnes vieraiden Juho Miilunpalo kavensi tilanteeksi 5-4 vain 2 minuuttia ennen ottelun loppua. Bullsin vaihtoaitiossa ehdittiin jo tuntea voiton tuomaa mielihyvää, kun pelikellossa oli vain muutama sekunti ja pallo Bullsin maalilla hyvin pelanneen Tero Santasen hallussa. Santasella oli jo selvä suunnitelma heittää pallo vastustajan päätyyn ja aloittaa voitonjuhlat. Kuitenkin vaihtoaitiosta kuuluneiden epämääräisten ohjeiden sekoittamana Santanen pelasi pallon vielä lyhyenä omilleen, joka johti lopulta porilaisten vapaalyöntiin vain sekunti ennen ottelun loppua. Bulls-pelaajien jo miettiessä pizzatäytteitään ottelun jälkeen nautittavaan ruokailuun Torpparin Tuvalla, Kristo Kangas laukoi pallon isäntien maaliin samalla hetkellä kun summeri soi. Maali hyväksyttiin ja edessä oli jälleen jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 2 minuuttia kunnes kotijoukkueen ”ykköskenttä” sai vihdoin vapautettua koko ottelun ajan ketjun harteilla roikkuneen apinatarhan Ville Laurilan ratkaistessa voiton kotiyleisön riemuksi. Esityön Laurilan maaliin teki Aaron Holanne. Läpi ottelun vaivannut velttous puolustuspäässä vei kotijoukkueelta täyden pistepotin, mutta toisaalta aktiivinen hyökkäyspäänpeli toi voiton ja 2 pistettä. Bullsilla on jälleen väliviikonloppu otteluistaan ja seuraavan kerran joukkue on tositoimissa 13.11. kun Vehmaalle saapuu sarjakärki Nousiaisten Ryhti.          

Kotijoukkueen tehot: Salonen 1+2, Hakoniemi 2+0, Kareniemi, 0+2, Mäkelä 1+0, Rantatalo 1+0, Laurila 1+0, Holanne 0+1 ja Virtanen 0+1

Santanen 27 torjuntaa.