Bullsille kauden ensimmäinen tappio

22.10.2020

UHV Bullsin pelit jatkuivat viikon tauon jälkeen kotipelillä Säkylän Karhukoplaa vastaan. Säkyläläiset tekivät tarvittavat maalit heti ensimmäisessä erässä ja veivät pisteet mukanaan tiiviillä viisikkopelillä ja hyvällä viimeistelyllä.

Bullsin lähtökohdat otteluun olisivat voineet olla paremmatkin, sillä jo ennestään hyökkääjäpulasta kärsivän joukkueen kokoonpanosta puuttuivat hyökkääjät Jussi-Pekka Mäkelä ja Jesse-Pekka Salonen. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta 5 minuutin pelin jälkeen Kako onnistui ensimmäisenä maalinteossa ylivoimalla, kun Jari Laksi pääsi lyömään vehmaalaisten maalin edessä pyörineen irtopallon maaliin. Muutama minuutti tästä ja Kako kasvatti johtoaan Tommi Erkkilän viedessä vieraat kahden maalin karkumatkalle. Bulls pääsi yrittämään kavennusosumaa ylivoimalla Kakon maalivahdin kampattua palloa tavoitelleen Eemeli Karpin, mutta Bulls ei ylivoimaansa hyödyntänyt. Sen sijaan vierailijat käyttivät hyväksi vehmaalaisten nukahduksen ja tekivät kolmannen maalinsa alivoimalla. Pientä lohtua Bullsin heikkoon ensimmäiseen erään toi Eero Holanteen tekemä kavennusmaali ensimmäisen erän loppupuolella. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä vain vajaan minuutin kuluttua Holanteen osumasta Kako tarjoili jälleen kylmää vettä isäntien niskaan Severi Heiskan viedessä Kakon taas 3 maalin johtoon. Bulls jäi ensimmäisessä erässä telineisiin eikä pärjännyt riittävästi kaksinkamppailuissa. Kakon hyökkääjät pääsivät liian vapaasti häärimään vehmaalaisten maalia vartioineen Teemu Rinteen nenän edessä, tehden kaikki ensimmäisen erän osumansa maalin välittömästä läheisyydestä.

Toiseen erään Bulls lähti takaa-ajoon aikomuksenaan tiivistää puolustuspeliään, parantaa kamppailupelaamistaan ja kuroa eroa kiinni maali kerrallaan. Bulls onnistuikin paremmin varjelemaan omaa maaliaan, sillä maaleja ei nähty ensimmäisen erän tapaan. Bulls-valmentaja Tino Laine teki myös pieniä muutoksia kentällisiin toisen erän aikana, herätelläkseen joukkuettaan taistelemaan pisteistä. Vehmaalaisten murheeksi erässä ensimmäisenä osui kuitenkin vieraiden Olli Laaksonen. Bulls pääsi vielä kuittaamaan tämän heti seuraavassa vaihdossa Juuso Lehtosen laukomalla kavennusosumalla, mutta se jäi kotijoukkueen illan viimeiseksi. Toisessa erässä Bulls pääsi paremmin peliin mukaan ja maalipaikkoja saatiin luotua, mutta Kakon tiivis viisikko piti vehmaalaiset pois parhaalta maalintekosektorilta. Laukaukset kilpistyivät joko Kakon peittoihin tai viuhuivat ohi maalin.

Kolmannessa erässä Bullsin tavoitteet pysyivät ennallaan ja joukkue lähti ajamaan vieraiden johtoa kiinni. Peli pysyi hyvin samanlaisena kuin toisessakin erässä, sillä isännät pitivät enemmän palloa, mutta Kako ei päästänyt vehmaalaisia potentiaalisille tekopaikoille. Pallot eivät myöskään pomppineet tänään kotijoukkueen eduksi ja erässä nähtiin vain yksi maali Kakon kaunisteltua tulostaululle loppulukemat 2-6 erän loppuhetkillä.

Ensimmäistä erää lukuun ottamatta Bulls pelasi hyvän ottelun, mutta viimeistely ei tänään toiminut toivotulla tavalla. Kako oli myös hyvä ja joukkueiden aiemmilta vuosilta totuttua maali-iloittelua ei Vehmaan perjantai-illassa nähty. Bullsin maalilla Teemu Rinne osoitti, että vehmaalaisilla on 3 hyvää maalivahtia, jotka antavat vuorollaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Perjantaina muu joukkue jätti Teemun paikoitellen turhan yksin, josta vastustaja pääsi rokottamaan armottomasti. Jotain perinteitä joukkueet kuitenkin kunnioittivat, sillä mailat kopisivat yhteen vähintäänkin riittävästi.  

Bullsin kausi jatkuu seuraavaksi FBC Turun vieraana ensi perjantaina 23.10. Ottelu alkaa kello 19.30 Sport Gardenissa.

Bulls tehopisteet: Eero Holanne 1+0, Juuso Lehtonen 1+0, Emil Laine 0+1, Juuso Vira 0+1.

Teemu Rinne 17 torjuntaa